Golmar Shiner 90 vervangen

De Golmar Shiner 90 monitor was de eerste monitor op de Nederlandse markt met een bus bekabeling. Tienduizenden Shiner 90 monitoren zijn door heel Nederland geplaatst.

Er raakt er wel eens één defect, er wordt er wel eens één stukgemaakt.

Vervangings projecten Golmar Shiner systeem:

golmar shiner vervangen

Golmar Shiner systeem vervangen na ± 15 jaar

Na gemiddeld 15 jaar is een Golmar Shiner intercomsysteem aan vervanging toe. Het aantal storingen en de daarmee gepaard gaande hogere onderhoudskosten gaan toenemen. Vervanging van een Golmar Shiner systeem is dan veelal de beste remedie. Het klinkt simpel maar in de praktijk is dit meestal niet zo makkelijk. Het probleemloos vervangen van een Golmar intercom systeem vraagt kennis en ervaring. Onze monteurs hebben deze vakkennis en ervaring de afgelopen jaren opgebouwd. Hierdoor kunnen wij uw Golmar intercom systeem vakkundig vervangen

Bestaande bedrading

De bekabeling van uw oude Golmar Shiner 90 intercom systeem kan heel goed gebruikt worden voor het aansluiten van een nieuw deurintercomsysteem. 

Stappenplan vervanging Golmar Shiner deurintercomsysteem

  • Opnemen situatie en bespreken van uw wensen
  • Opstellen offerte en advies conform situatie, bestaande bekabeling, wensen en getoetst aan bouwbesluit
  • Verantwoordelijkheid op gebied van prijs, kwaliteit en uitvoering
  • Communicatie naar bewoners
  • Montage
  • Service en Garantie

Golmar Tekna 90 Color/HZ/2H € 510,98

Golmar heeft een monitor ontwikkeld met de "oude" 90 bus techniek in een modern jasje. De Golmar Tekna 90 Color/HZ/2H is 1:1 uitwisselbaar met de "oude" Golmar Shiner 90 en is standaard voorzien van een kleurenbeeldscherm. Net zoals u gewent bent bij uw oude Golmar monitor, behoudt u bij dit systeem de mogelijkheden van de Golmar Shiner 90 monitor. Zoals de oproep ontvangen, de deur openen, een zelfoproep (alleen indien deze optie is geactiveerd), oproepen vanaf de etage beldrukker en het aansluiten van optionele apparaten.

Eén monitor vervangen of het gehele systeem vervangen?

Steeds vaker wordt ons de vraag gesteld om één Golmar Shiner 90 monitor te vervangen in een appartementencomplex. De vraag is of het wel verstandig is om te investeren in een oud Golmar Shiner 90 systeem dat aan het eind van haar technische levensduur is. Een Golmar Tekna 90 Color/HZ/2H monitor is ontwikkeld met de "oude" 90 bus techniek in een modern jasje en kan niet worden gebruikt in een nieuw systeem. De prijs voor een Golmar Tekna 90 Color/HZ/2H monitor bedraagt € 510,98. Vaak is het een stuk voordeliger om het gehele deurintercomsysteem te vervangen.

De eerste serie Golmar Shiner 90 monitoren werden aangesloten met coax bekabeling. Hiervoor leverde Vercoma speciale combi-kabels met geïntegreerde coax voor het beeld. Ook deze combi-kabels kunnen we heel goed gebruiken voor het aansluiten van een nieuw modern deurintercomsysteem.

Download hier de Golmar Shiner 90 gebruikershandleiding PDF.